Председателят на френския парламент Ришар Феран e разследван за финансови

...
Председателят на френския парламент Ришар Феран e разследван за финансови
Коментари Харесай

Шефът на френския парламент е разследван за финансови измами

Председателят на френския парламент Ришар Феран e разследван за финансови злоупотреби, заяви тв каналът " Франс 24 ". Новината беше доказана от пресслужбата на институцията. Проверката е назначена, откакто ден по-рано Феран беше разпитан от съдии-следователи по отношение на активността му през 2011 г.  като началник на застрахователна компания. Фирмата взела чартърен търговски пространства, които са принадлежали на приятелката на Феран. Той категорично отхвърля да е направил нещо нелегално. От кабинета на Ришар Феран обявиха, че той ще употребява процедурата, с цел да се отбрани, и е убеден, че следствието ще бъде прекъснато. Според френското законодателство стартирането на публично следствие значи, че има " съществени или поредни доказателства ", които сочат възможна причастност на обвинен към обещано престъпление.

Феран Ришар към този момент бе проверяван напролет на 2017 г. по същите обвинявания и тогава подаде оставка като министър на териториалната кохезия. Разследването обаче беше прекратено в края на 2017 година Сега обаче е обновено, откакто нова жалба е импортирана от борещата се с корупция организация " Антикор ".

Френският президент Еманюел Макрон изрази поддръжка за Ришар Феран, който е негов доста непосредствен съдружник.  " Той продължава да се употребява с цялостното доверие на френския президент. Човек, който прецизно съблюдава наредбите на закона, политическата му биография е безупречна и той би трябвало да остане на настоящия си пост още дълго време ", обявиха от Елисейския замък. Феран е началник на Народното събрание от септември 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР