Председателят на Форум „България – Русия“ проф. Светлана Шаренкова критикува

...
Председателят на Форум „България – Русия“ проф. Светлана Шаренкова критикува
Коментари Харесай

Шаренкова с остра критика към Елена Йончева и Сергей Станишев

Председателят на Форум „ България – Русия “ проф. Светлана Шаренкова подлага на критика остро Сергей Станишев и Елена Йончева в своя публикация в Епицентър. Отношението й към Станишев може да се допусна, само че изненада е рецензията й към Елена Йончева. Шаренкова упреква Йончева, че не оправдава доверието на Българска социалистическа партия. Неотдавна и Корнелия Нинова сподели, че от Елена Йончева Българска социалистическа партия е очаквала повече.

Ето позицията на Шаренкова:

"За следващ път ставаме очевидци на политика на неприличен пазарлък и компромис с десницата във връзка с русофобията, която в никакъв случай не е била присъща на лявото, само че през днешния ден е прегърната по абсурден метод от социал-либералния хайлайф на ПЕС.

Основополагащи правила за действието на всяка една политическа партия в Европа са възприятието за общественост и партийната дисциплинираност при спазването на взети с болшинство решения.

Явно не по този начин мислят българските евродепутати Сергей Станишев и Елена Йончева.

През последната седмица двамата гласоподаваха в Европарламента решения в прорез с позиции, взети с голямо болшинство от Конгреса и Националния съвет на Българска социалистическа партия.

По тематиката за Истанбулската спогодба двамата евродепутати гласоподаваха „ въздържали се”, което опонира освен на позицията на българските социалисти, само че и на решението на Конституционния съд на Република България.

След това Сергей и Елена ни сюрпризираха с поддръжката си за антируска резолюция на Европейския парламент макар уговорката на Българска социалистическа партия да работи против антируските наказания и за мир и разговор в Европа.

За следващ път ставаме очевидци на политика на неприличен пазарлък и компромис с десницата във връзка с русофобията, която в никакъв случай не е била присъща на лявото, само че през днешния ден е прегърната по абсурден метод от социал-либералния хайлайф на ПЕС.

Защитата на обичайните фамилни полезности и русофилството е политика освен на днешното управление на Българска социалистическа партия, само че и неразривна част от традициите на партията от нейното учредяване.

Да припомняме ли, че и двамата евродепутати имат съветски корени, а презимето на Сергей към момента е „ Дмитриевич”?

С какви причини нарушават две от „ алените линии” от „ Визия за Европа”, с която бяха изпратени от българските социалисти да заминат за Брюксел?

С дейностите си Станишев и Йончева демонстрират пренебрежение към мнението на стотици хиляди членове и гласоподаватели на партията, слагат се над законни политически решения на Българска социалистическа партия и се подиграват с нейното доверие.

Така се разрушава единството на партията, чертаят се разграничителни линии в Групата на евродепутатите, вреди се на облика на Българска социалистическа партия, основава се усещане, че партията не съблюдава обещанията си.

Това вършат двамата евродепутати от най-високата допустима естрада - европейската!?

През 2018 година Сергей Станишев настойчиво оказваше властнически напън върху Българска социалистическа партия да одобри Истанбулската спогодба, а след решението на Конституционния съд, което разгласи Конвенцията за противоконституционна, той съобщи, че това към този момент е затворена страница, а неговите недоброжелатели преекспонират тематиката!?

Защо тогава Станишев през днешния ден още веднъж се слага в услуга на силите, които се пробват да наложат Истанбулската спогодба и джендър идеологията в България?

Може би е проумял, че няма късмет да се върне отпред на Българска социалистическа партия, и прави благи очи на брюкселския истаблишмънт, с цел да си постели за още един мандат отпред на ПЕС? С тези гласувания той за следващ път показва, че за него са значими персоналната реализация и кариера, а не груповата воля на партията, която го сътвори.

Елена Йончева към този момент също не оправдава доверието на Българска социалистическа партия, която я издигна за лидер на листата за европейските избори и която постоянно застава в нейна отбрана при офанзивите на властта.

Йончева не извърши уговорката си да изобличава корупционните практики на българските ръководещи от позицията си на евродепутат, което бе оповестила за собствен приоритет. Тя сподели политическа променчивост и липса на политическа воля да пази позициите и ползите на българските социалисти.

В политиката доверие се гради постепенно и се разрушава елементарно и в случай че грешките зачестят, гласоподавателят ще спре да дава своята великодушна амнистия. Върху това би трябвало да се замислят Сергей Станишев и Елена Йончева, в случай че желаят да имат честен интегритет с партията, която ги изпрати в Европарламента.

Но върху тези рецидиви би трябвало да се замисли и управлението на Българска социалистическа партия, когато прави своя кадрови избор за един или различен пост ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР