Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пристигна в Киев за

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пристигна в Киев за
Коментари Харесай

От Киев Шарл Мишел пожела 2023 г. да е годината на мира

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел дойде в Киев за диалози по отношение на поддръжката на Европейския съюз за Украйна, която се бори против съветската инвазия, и за промените, нужни на някогашната руска република, с цел да се причисли един ден към Европейски Съюз, оповестява " Ройтерс ".

Две седмици преди срещата на върха ЕС-Украйна на 3 февруари, Мишел, който ръководи срещите на водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз, разгласява своя фотография в Туитър от перон на трен с думите: " Отново в Киев, с цел да обсъдим всички посоки на съдействие. Нека 2023 година бъде годината на успеха и мира. "

Ден по-рано Мишел съобщи, че той самият е " за " това Западът да изпрати танкове на Украйна.

" Ще работим с страните членки на Европейски Съюз, с цел да се случи това ", съобщи чиновник на Европейски Съюз и асистент на Мишел. " Преди срещата на върха ЕС-Украйна е най-добре да определим с украинския президент Володимир Зеленски какво е належащо в най-спешен порядък и къде можем да засилим поддръжката си ".

Миналата година в огромен геополитически ход ЕС даде на Украйна статут на претендент за участие, като формалният представител уточни, че Киев ще се нуждае от спомагателни промени в региона на върховенството на закона, с цел да може да се причисли към блока един ден след края на войната.

С наближаването на първата годишнина от съветската инвазия 27-членният ЕС дава на Украйна финансова поддръжка на стойност 18 милиарда евро през 2023 година, като обмисля да включи и немски танкове " Леопард "  към листата с оръжия, които към този момент изпраща на Киев. Освен това приготвя десети пакет от наказания против Русия.

Също по този начин Европейски Съюз подкрепя следствията на хипотетични военни закононарушения, осъществени по време на съветската инвазия, и поддържа концепцията за основаване на специален интернационален арбитражен съд, който да преследва политическото и военното управление на Русия за нападението против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР