Председателят на Европейския съвет, полякът Доналд Тръмп, призова своите сънародници

...
Председателят на Европейския съвет, полякът Доналд Тръмп, призова своите сънародници
Коментари Харесай

Доналд Туск призова поляците да преодолеят разногласията си

Председателят на Европейския съвет, полякът Доналд Тръмп, прикани своите сънародници да преодолеят острите си несъгласия, достигнали съгласно него, непознато за Европа ниво, заяви Франс прес.

За поляците "няма опция на наличието им в Европа като политическа общественост ", съобщи Туск на конференция в полския град Краков за ролята на Католическата черква в процеса на европейска интеграция. "Не съм в положение да приема, нито да схвана за какво в Полша се следи такова яростно разделяне, надхвърлящо всичко, което съм виждал в Европа. Защо сложните политически диспути в нашата страна би трябвало да се показват в ненавист и неуважение? ", сподели някогашният полски министър председател.

Той загатна за безмилостната борба по голям брой политически въпроси сред ръководещите консерватори от партия "Право и правдивост " (ПиС) и центристката и демократична съпротива.

Туск прикани всички полски политически ръководители да провеждат общо шествие за отбелязване на стогодишнината на независимостта на Полша, основните тържества по случай която са планувани за 11 ноември. "Няма да има интегрирана, сигурна Европа, нито Полша ще се усеща сигурна в Европа, в случай че няма обикновено помиряване ", акцентира той и даде за образец германско-френското съгласие.

Без да подлага на критика директно консервативното държавно управление във Варшава, той означи, че Полша се е включила към Европейския съюз "с убеждението, че това е галактика от политически правила и правила, без които Европа политически не съществува ". Туск назова съответно "прецизното и изрично делене на правосъдната от изпълнителната власт ". Туск не упрекна консерваторите от ПиС, че желаят "Полекзит ", както настояват някои политици от опозицията, само че даде да се разбере, че изпитва такива опасения. "Навсякъде, където видите опасност за раздробяване на Европа, правете всичко допустимо да я предотвратите и не потривайте ръце по този случай. Възможно и належащо е сходни черни сюжети да се предотвратят ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР