Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че европейското бъдеще

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че европейското бъдеще
Коментари Харесай

Доналд Туск постави под въпрос бъдещето на Полша в Европейския съюз

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че европейското бъдеще на Полша е нестабилно, оповестява Българска телеграфна агенция. Стремежът на ръководещото консервативно държавно управление да разшири пълномощията си докара до рецесия в връзките с Европейската комисия и провокира един от най-големите вътрешни политически спорове от рухването на полския комунистически режим през 1989 година

" Днес европейското бъдеще на Полша е под въпрос. Разбирам възприятията на поляците, които се тормозят за съдилищата и за бъдещето на страната ", съобщи Туск,

Той е някогашен полски министър председател, като ръководи до 2014 година Вчера той даде показания във Варшава във връзка злополуката през 2010 година, при която почина полският президент Лех Качински.

Правителство на Туск и центристката партия " Гражданска платформа " ръководи в продължение на 8 години. През 2015 година партията " Право и правдивост ", водена от Ярослав Качински, брат близнак на починалия президент Лех Качински, завоюва изборите и се зае да вкарва радикални промени. Някои поляци считат правосъдната система в страната за корумпирана и подчиняваща се на метода на мислене от комунистическата ера. Други обаче считат промените на " Право и правдивост " за опит за присвояване на властта, който нарушава демократичните правила.

" Има доста въпроси, по които дейностите на полското държавно управление наподобяват доста спорни от позиция на целия Европейски Съюз ", акцентира Туск, като насочи рецензии и за сечта в Беловежката гора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР