Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола каза, че неговите членове

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола каза, че неговите членове
Коментари Харесай

Европейският парламент няма да признае президентските избори в Русия

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола сподели, че неговите членове в никакъв случай не биха признали резултатите от идните президентски избори в Русия. Тя приказва пред сътрудник на Радио Свободна Европа (RFE/RL) в сряда в Страсбург, Франция.

Тя сподели това след подобен апел на вдовицата на водача на съветската съпротива Алексей Навални , който умря в наказателна колония преди дни. В сряда Юлия Навалная произнесе тирада пред евродепутатите и да не договаря с съветския президент Владимир Путин , а да проверява него и обкръжението му, в своята тирада пред евродепутатите.

Президентският избор в Русия би трябвало да се организира сред 15 и 17 март, като сигурен любимец за пети мандат е Путин. Този месец Централната изборна комисия на Русия на Борис Надеждин , който се разгласи срещу войната на Русия в Украйна и политиката на Путин. Мотивът беше Надеждин не е събрал задоволителен брой годни подписи в своя поддръжка. Екипът му отхвърли това като политически стимулиран отвод.

Мецола разяснява още, че гибелта на опозиционера е потресаващо събитие.

“Дава ти ясно да схванеш, че никоя съпротива няма да бъде толерирана, даже с реакцията, която видяхме от гибелта му насам ”, сподели тя.

Тя имаше поради арестите на стотици хората в Русия, които оставяха цветя в респект на Навални. Във вторник част от тях бяха от полицията в Москва и арестувани в полицейското ръководство.

Председателят на Европарламента обърна внимание и на продължаващата война в Украйна. Тя сподели, че институцията следи изборите в доста страни по света, от които огромна част са демократични. Мецола добави, че окупирането на територия в Украйна несъмнено не е демократично дейности от страна на Русия.

Тя обърна внимание и на това, че предходната година журналистката от Татарско-башкирската работа на Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFE/RL) Алсу Курмашева , която е с американско и съветско поданство, беше арестувана в родния си град Казан. Повдигнато ѝ беше обвиняване за липса на регистрация като задграничен сътрудник. По-късно последва второ обвиняване и при започване на този месец стана ясно, че тя в ареста до 5 април.

Преди дни Русия разгласи съветската редакция на Радио Свободна Европа като. Това слага публицистите ѝ и тези, интервюирани от тях, под наказателни обвинявания.

“Свободата на медиите и отбраната на публицистите е доста значима част от всичко, което вършим в Европейския парламент. Никоя народна власт няма да може да съществува без свободните медии ”, сподели още Роберта Мецола.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР