Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди остро

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди остро
Коментари Харесай

Фон дер Лайен осъди остро руските удари по украинска зърнена инфраструктура

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди остро във вторник офанзивите на Русия против украинската инфраструктура за предпазване и експорт на зърно и разгласи последната поддръжка на Европейския съюз за Украйна.

" Докато Русия продължава безмилостната си война, ние продължаваме да поддържаме Украйна. Днес предоставихме още 1,5 милиарда евро, с цел да помогнем на Украйна да продължава да работи и да ремонтира своята инфраструктура ", разгласи Фон дер Лайен в акаунта си в X, прочут преди като Twitter.


Повод за нейното изказване дадоха съветските офанзиви през последните дни против селскостопанската инфраструктура в украинските пристанища, откакто Москва упрекна Киев в " терористична " офанзива против Кримския мост.

Москва също по този начин неотдавна отхвърли да удължи периода на деяние на Черноморската зърнена самодейност, наблягайки, че не е изпълнена нито една от петте разпореждания в по-широко съглашение, които разпореждания се чака да отстранен пречките пред износа на съветско зърно и торове.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР