Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очаква постигнатите

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очаква постигнатите
Коментари Харесай

Фон дер Лайен потвърди пред Радев, че иска България в Шенген

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен чака постигнатите от страната ни резултати в защитата на външните европейски граници да бъдат приети от всички европейски сътрудници и страната ни да се причисли в най-скоро време към Шенгенското пространство.

Това е декларирала ръководителят на Европейска комисия в телефонен диалог с президента Румен Радев, оповестяват от прессекретариата. Председателят на Европейска комисия изрази поддръжката си за присъединението на България към Шенген и открои постигнатите от страната ни резултати в защитата на границите на Европейския съюз, макар мощния миграционен напън.

Президентът Радев е подчертал, че свързаността е от основно значение в изискванията на рецесия, поради което счита, че разширението на Шнегенското пространство следва да бъде приоритет.

Темата за присъединението на България и към Еврозоната също е бил част от диалога сред Румен Радев и Урсула фон дер Лайен в границите на обсъдите дейности на служебното държавно управление с последствията от икономическата рецесия и намаляването на растежа на инфлацията посредством понижението на цените на енергийните запаси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР