Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен подготвя ЕС за сериозно разширение

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че изпълнителната власт на Европейски Съюз приготвя проект за промяна в границите на блока, защото възнамерява да одобри повече страни членки , в това число Украйна, написа " Политико ".

" Ние също ще стартираме да работим по нашите лични промени, с цел да се подготвим за съюз от над 30 държави-членки ", сподели Фон дер Лайен пред Европейския парламент. Всички институции на Европейски Съюз се приготвят за разширение през идващото десетилетие, разяснява изданието.

27-членният блок за започване на договаряния за присъединение с Украйна и Молдова . Други страни като Грузия и шест народи от Западните Балкани също са на разнообразни стадии от процеса на разширение, по време на който страните кандидатки би трябвало да дават отговор на строги условия на Европейски Съюз (Хърватия последна се причисли към Европейски Съюз през 2013 г.).

" Тази зала към този момент показа смели хрумвания за промяна на нашите контракти. Следващия месец Комисията ще изложи нашите хрумвания в известие до Европейския парламент и Съвета, преди полемиката на водачите, проведена от белгийското председателство ", сподели Фон дер Лайен. Съобщението, както е наименуван този проект, не е обвързващо законодателно предложение.

Миналия септември в годишното си послание тя приказва единствено за пускане на развой на смяна на контракта, " в случай че и където е належащо ".

В момента, което значи, че има водеща роля в организирането на срещи на Европейски Съюз и определянето на политическите цели за блока. Страната сложи разискването на разширението в центъра на своите цели в навечерието на изборите за Европейски парламент през юни, преди които политическото управление на Европейски Съюз ще се опита да оформи целите на блока за идващите пет години, документ, прочут като " стратегически дневен ред. " Комисарите ще обсъдят известието на 27 февруари в Страсбург, според план на дневен ред на съвещанията на Европейската комисия..

Европейският парламент упорства за широкообхватни промени в контракта, гласоподаване на оферти за отбягване на невъзможност в Европейския съвет посредством потребление на гласоподаване с квалифицирано болшинство, за личната си дарба да предлага законодателство, а не просто да го променя. Въпреки това Съветът на Европейски Съюз има водеща роля, когато става въпрос за решение за отваряне на договорите на Европейски Съюз.
 Фон дер Лайен уверена, че Европейски Съюз ще контракти помощта за Украйна
Фон дер Лайен уверена, че Европейски Съюз ще контракти помощта за Украйна

Тя чака намиране на решение до 1 февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР