Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Борел представиха предложенията на ЕК за нови санкции срещу Русия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел показаха през днешния ден предложенията на комисията за нови наказания против Русия поради оповестената готовност и свикването на " референдуми " за отделяне на четири области от Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решени сме да накараме Кремъл да заплати за тази спомагателна ескалация, съобщи Фон дер Лайен.

 

Тя посочи, че Европейска комисия предлага да се наложи възбрана за вноса в Европейски Съюз на още съветски артикули за седем милиарда евро, както и за износа към Русия на европейски произведения.

По нейните думи задачата е съветската стопанска система в допълнение да бъде отслабена и да се понижат опциите на съветския военнопромишлен комплекс.

Европейска комисия предлага жители на Европейски Съюз да не могат да вземат участие в управленията на съветски държавни организации.

 

Предлага се също таван на цената на съветския нефт, без да бъде засягана работата на интернационалните петролни пазари.

 

Предвижда се отсега нататък Европейски Съюз да може да глоби и тези, които работят в заобикаляне на европейските ограничения - да вземем за пример като изнасят стока, която след това се пренасочва към Русия.

Борел добави, че се предлага разширение на листата на глобените, който до момента включва към 1300 съветски жители и сдружения. Предлага се да бъдат глобени висши съветски военни, обвързваните с оповестената в Русия готовност, както и участниците и сътрудниците в свиканите в Украйна " референдуми ", пропагандисти, разпространители на дезинформация и олигарси.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР