Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е разговарял в

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е разговарял в
Коментари Харесай

Юнкер е готов да изслуша Тереза Мей по всяко време

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е разговарял в последните дни с английския министър председател Тереза Мей, само че е подготвен да я изслуша когато и да е.

Това съобщи през днешния ден представител на комисията в отговор на въпроси, свързани с оповестените планове на Мей да потърси от Европейски Съюз още уверения, нужни за одобрение в английския парламент на постигнатото съглашение за отдръпването на Англия.

Преговорите завършиха, не са планувани нови съвещания на договарящите, уточни представителят. Той добави, че съглашението не предстои на предоговаряне. Следващите стъпки би трябвало да бъдат избрани от английските депутати, добави той във връзка отсроченото гласоподаване на съглашението от Народното събрание в Лондон.

Според представителя плануваните краткотрайни ограничения за недопускане на възобновяване на границата сред Ирландия и Северна Ирландия ще важат до намирането и одобряването на трайно решение.

На последното съвещание за годината през декември Европейският съвет реши, че няма какво повече да предложи на Англия, с изключение на постигнатото след дълги договаряния съглашение. В текста се планува ограниченията за ирландската граница да бъдат краткотрайни и да отпаднат, когато бъде реализирана договореност за трайно споразумяване на въпроса.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер заключи, че постигнатата договореност е най-хубавата и само вероятната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР