Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е загрижен

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че е загрижен
Коментари Харесай

Юнкер се страхува крайната левица и десница да не повлияят на евроинституциите

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели, че е угрижен поради опцията " крайни " политически сили, изключително крайнодесни, да получат въздействие и да попречват работата на европейските институции след изборите на 26 май, съобщи Франс прес.

" Ако крайнолевите и крайнодесните сили имат огромно въздействие в Европейския парламент, всички диспути ще бъдат, може би не изцяло доминирани, само че мощно повлияни от тях ", сподели Юнкер в изявление за австрийския в. " Стандард ".

Според настоящия ръководител на Европейска комисия в случай че идната Еврокомисия бъде " подвластна от крайнолевите и крайнодесните гласове, тя би била недееспособна ".

В това отношение " крайната десница съставлява главната заплаха ", добави Юнкер и изрази безпокойство, че " обликът на Европа ще помръкне, в случай че класическите европейски партии създадат празнословни взаимни отстъпки с крайната десница ".

Свързан с Европейската национална партия (ЕНП), коалиция на консервативни партии, която сега е първа мощ в Народното събрание в Страсбург, Юнкер предизвести своето политическо семейство за изкушението от доближаване с националистическите партии за налагане на назначението на Манфред Вебер - водач на ЕНП, отпред на бъдещата Европейска комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР