Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде отлична оценка на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде отлична оценка на
Коментари Харесай

Юнкер даде отлична оценка на България

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде отлична оценка на Българското европредседателство и благодари на българския министър председател Бойко Борисов и на екипа му за работата.

„ Изключително сполучливото председателство. Отлично. Мотото на вашето председателство беше „ Съединението прави силата “. Това обобщи и метода, по който подходихте към председателството. Всяка секунда и всяка минута работихте по този начин и за мен бе наслаждение да работя с Българското председателство “, съобщи Юнкер.

„ Построихте мостове, събрахте хора и в обособените браншове постигнахте триумфи. За всичко, което бе осъществено, що се отнася до икономическия и валутен съюз, би трябвало да кажа, че е доста значима модерницазията на разпоредбите в далекосъобщенията. Това всичко се отнася до цифрова Европа, цифрова Европа. Със тласъка на Мария Габриел и на Българското председателство цифровизацията напредна. Същото се отнася и до ръководството на енергийния съюз “, добави още той.

„ Работихте добре и по командированите служащи – постигнахте повече от други в комплицирани за вас условия. Едно и също възнаграждение, една и съща работа, обществената политика в Европа – всички тези тематики. Относно политиката за Западните Балкани – обсъдихме тази тематика и в София, и във Варна. Навсякъде, където бяхме, присъстваше тематиката за Западните Балкани. Вие се погрижихте за това европейската политика да отрази и вероятността, обвързвана със Западните Балкани – тази тематика да бъде по-добре разбрана “, съобщи Юнкер и благодари на България и за отбраната на външните граници на Европейски Съюз, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР