Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер коментира днес, че преговорите по

...
Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер коментира днес, че преговорите по
Коментари Харесай

Юнкер призна: Може и да няма споразумение с Великобритания за Brexit

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер разяснява през днешния ден, че договарянията по Brexit са доста сложни, изключително по казуса с ирландската граница.
" Иска ми се да имам вяра, че ще можем да реализираме договорка с нашите английски другари сред срещата на Европейския съвет идната седмица и вероятната среща през ноември ", сподели Юнкер пред френския вестник " Монд ".
" За задачата се нуждаем от значителен прогрес, който би трябвало да можем да реализираме идната седмица ", добави Юнкер, визирайки срещата на водачите на Европейски Съюз в Брюксел,
Най-голямата компликация е бъдещата търговия и митническо съглашение сред Ирландия, член на Европейски Съюз, и Северна Ирландия - английска територия, която ще напусне комерсиалния блок през март идната година дружно с останалата част от Обединеното кралство.
" Ирландският въпрос явно е извънредно сложен. Европейски Съюз не е наложил това обсъждане на британците и ирландците: това е суверенно английско решение, което аргументи тази компликация. “
" Във всеки случай, в случай че Ирландия се окаже в обстановка, в която не може да одобри препоръчаното, тогава няма да приключим. " Ирландия преди всичко ", безапелационен беше той.
Юнкер добави, че Еврокомисията и страните членки се приготвят за евентуален сюжет „ без договорка “, при който Англия ще излети от Европейски Съюз идващия март без правни съглашения, регламентиращи връзките ѝ с останалата част от блока.
„ Някои (страни-членки) обмислят, че би трябвало да създадем повече (да бъдем готови, че няма да има сделка) “, сподели Юнкер. „ Имам положителни учредения да не върша това: ние не настояваме прекомерно доста, тъй като това би изглеждало като провокация за Лондон “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР