Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен написа в Туитър,

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен написа в Туитър,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Няма съмнение, че македонският език, е вашият език

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен написа в Туитър, че не може да има подозрение - “македонският език е ваш език”, имайки поради вчерашното си послание към Собранието, в границите на което три пъти повтори, че македонският език е на македонците и Европейски Съюз почита това.

" Не може да има подозрение, че македонският език е вашият език. Ние изцяло почитаме това. ", написа ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър.

There can be no doubt that the Macedonian language is your language. We fully respect that.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Туитът беше оповестен след изявление на представителя на Европейска комисия Дана Синант, че “фон дер Лайен е имала поради езика, кайто приказват хората в РСМ”.

България не признава съществуването на тъй наречените “македонски език”, обособен от българския, и в Преговорната рамка на Скопие, изтекла импровизирано преди седмици, е записано, че София ще излезе с едностранна Декларация по въпроса.

Досега двете страни се придържаха към формулировката, записана в Договора за другарство и добросъседство от 2017-а, стъпваща на Декларацията от 99-а, подписана от Иван Костов и Любчо Георгиевски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР