Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призова Великобритания „да се вземе

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призова Великобритания „да се вземе
Коментари Харесай

Юнкер към Лондон: Вземете се в ръце и ни кажете какво искате

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер прикани Англия „ да се вземе в ръце “ и да реши проблемите към договорката за Brexit, след което отхвърли Европейски Съюз да се пробва да задържи Лондон в евроблока, оповестява AFP.
„ Смятам за прекомерно недопустим обстоятелството, че част от английското общество мисли, че Европейски Съюз би трябвало да показа решение на всички бъдещи английски проблеми “, показва Юнкер пред немското издание Welt am sonntag.
„ Моят апел е: вземете се в ръце. И ни кажете какво желаете. Нашите оферти са на масата на договарянията от месеци “, безапелационен е той.
„ Оставам с усещането, че болшинството от английските законодатели изпитват надълбоко съмнение към Европейски Съюз и госпожа Мей “, съобщи Юнкер. Председателят на Европейска комисия отхвърли и изказванието, че Брюксел преднамерено протака, с цел да задържи Лондон в Европейски Съюз.
„ Появиха се изказвания, че нашата цел е да задържим Англия в Европейски Съюз с всички вероятни средства. Но това не е нашето желание “, акцентира той. И добави: „ Искаме единствено изясненост по нашите бъдещи връзки. И зачитаме резултатите от референдума. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР