Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на НС Мукаддес Налбарт

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на НС Мукаддес Налбарт
Коментари Харесай

ДПС се срещна с ученици от Немска езикова гимназия “Гьоте” в Бургас

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбарт и народни представители от Движението се срещнаха с възпитаници от 11 клас на елитната Немска езикова гимназия “Гьоте ” в Бургас.
 Ученици1
По време на срещата ръководителят на Движение за права и свободи обясни процесите, които текат в политиката и вземането на решения.

“Политиката девалвира, само че това събитие не е единствено в България. Антиполитиката се следи на всички места, осбено след изборите във Франция ”, сподели Карадайъ. Той бе безапелационен, че има ли здрава ценностна база в политиката, могат да се преследват общностни и политически цели.
 Ученици2
Когато има постоянна ценностна база другите не са врагове, те са благосъстояние. Но когато задачите са еднодневни, не се чакат дълготрайни политики. Отрицанието на политическото и неналичието на целева група води до липса на облик, до “няма ляво, няма дясно, аз съм всичко“, сподели водачът на Движение за права и свободи.

Учениците споделиха с народните представители, че работят по два плана взаимно с Българска академия на науките на тематики “Участие на дамите в политиката ” и “Младежки политически активизъм“.
 Ученици3
Депутатите им обясниха, че салдото за дамите в политиката към момента не е реализиран, само че се поставят старания в тази посока чрез разнообразни механизми.

Народните визиите от Движение за права и свободи и учениците разясниха и тематиката за младежите в политиката и смисъла на младежката организация. Председателят на Движение за права и свободи удостовери, че е належащо младите да задават посоката и да бъде обърнато особено внимание на тяхната реализация. Карадайъ напомни, че Движение за права и свободи залага на младите и че мотото на предизборната акция за европейските избори през 2019 бе точно това: “Ние залагаме на младите ”. Той посочи значимостта на ролята на Младежко Движение за права и свободи в политическия живот на партията.

След срещата учениците имаха опция да следят работата на Народното събрание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР