Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, предупреди

...
Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, предупреди
Коментари Харесай

Русия обвини Макрон, че иска да предизвика трета световна война

Председателят на долната камара на съветския парламент, Държавната дума, предизвести френския президент Еманюел Макрон да не изпраща войски в Украйна, като съобщи, че те ще срещнат същата орис като армията на Наполеон. 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, който е член на най-близкото обграждане на съветския президент Владимир Путин, направи забележките в обява в Telegram в сряда, представена от Politico. 

Той реагира на изказването на Макрон от понеделник, че " нищо не е изключено ", когато става въпрос за това западните страни да изпратят сухопътни войски на дейна работа в Украйна, с цел да оказват помощ за отбиване на съветската инвазия. 

" Преди да прави сходни изказвания, Макрон би било добре да си спомни по какъв начин е приключило делото на Наполеон и неговите бойци, повече от 600 000 от които са останали да лежат във влажната земя ", написа Володин, визирайки пагубното френско навлизане в Русия през 1812 г. 

Точният брой на починалите пехотинци от Grande Armée по време на военната акция на Наполеон е оспорван, само че историците нормално дефинират цифрата над 300 000, уточнява Politico.

French troops in Ukraine will meet the same fate as Napoleon’s army, Russia warned French President Emmanuel Macron.
— POLITICOEurope (@POLITICOEurope)
Володин също по този начин упрекна Макрон, че желае да " провокира трета международна война ", с цел да остане на власт. 

Дмитрий Медведев, някогашният съветски президент и министър-председател, който в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на страната, повтори сравнението на Володин с Наполеон в своя обява в Telegram в сряда. 

" Дребните и трагични наследници на Бонапарт... са жадни за възмездие с наполеоновски мащаби и бълват свирепи и извънредно рискови нелепости ", показва той. 

Коментарите на Макрон бяха направени в понеделник по време на срещата на върха на европейските водачи в Париж, на която се обсъждаше усилване на поддръжката за Киев. 

Перспективата за изпращане на западни войски в Украйна беше отхвърлена от други членове на НАТО, в това число Съединени американски щати и Германия, и остро подложена на критика от френските опозиционни партии, само че приветствана от Естония и Литва. 

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР