Председателят на Държавна агенция “Национална сигурност /ДАНС/ Пламен Тончев е

...
Председателят на Държавна агенция “Национална сигурност /ДАНС/ Пламен Тончев е
Коментари Харесай

Eкстрадираме руски журналист, извършвал разузнавателна дейност у нас

Председателят на Държавна организация “Национална сигурност ” /ДАНС/ Пламен Тончев е издал заповед за лишаване на статут за престояване , акредитация за работа като публицист , експулсиране и възбрана за влизане на територията на Европейския съюз на съветския жител Александър Гацак .

Заповедта е издадена заради съществуването на задоволително данни , че под прикритието на публицист Гацак е правил разследваща активност у нас .

Гацак е бил свикан за връчване на заповедта в дирекция „ Миграция “ на Министерство на вътрешните работи на 29 септември , а по-късно и в ДАНС. Не се е явил и ДАНС са поискали подпомагане от Министерството на външните работи за връчване посредством посолството на Руската федерация в София.

Александър Гацак е сътрудник на вестник „ Русийска газета “ у нас. Вчера изданието разгласява информация по случая, от която излиза наяве, че техният чиновник е осведомен за дейностите на българските управляващи от Руското посолство в София и от този момент се намира на територията на посолството и не я е напускал.

Казусът предизвика и изострен коментар от страна на съветското външно министерство. В „ Телеграм “ представителят на ведомството Мария Захарова написа , че Русия ще предприеме ответни ограничения на дейностите на българските управляващи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР