Председателят на ДАНС Пламен Тончев е изпратил спешен отговор до

...
Председателят на ДАНС Пламен Тончев е изпратил спешен отговор до
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС уличи кандидата на ПП-ДБ за управител на НЗОК в лъжа

Председателят на ДАНС Пламен Тончев е изпратил незабавен отговор до Народното събрание, в който уличава единствения претендент за шеф на НЗОК Станимир Михайлов в нарушаване на закона.

Повод за писмото на Тончев е искане на някогашния здравен министър Костадин Ангелов за информация по отношение на един от многочислените проблеми, поради които депутатите от ГЕРБ и " Възраждане " оспорват кандидатурата, препоръчана от ПП-ДБ.

На съвещание на Здравната комисия, ръководена от Ангелов, Михайлов беше разпитан от народен представител от ГЕРБ за това дали е укрил благосъстоятелност на своя компания, тъй като като изпълнителен шеф и акционер в " Балкан заем " AД не подал декларация за действителните притежатели на компанията в инструкции в закона период.

Информацията за това беше изтекла в предварителни медийни изявления, които бяха представени от ГЕРБ.

В отговора си пред комисията Станимир Михайлов твърди, че сдружението в никакъв случай не е кандидатствало за лиценз за кредитна активност, а като " съветник ", той подписал декларация до ДАНС, в която показал крайните притежатели и предмета на активност на компанията с " цялата поискана информация ".

На 25 юли Ангелов написа до шефа на ДАНС с гледище във допустимо най-кратки периоди да му бъде предоставена информация дали е подадена такава декларация и кои са същинските притежатели на " Балкан заем ".

Още на идващия ден Пламен Тончев внася отговора, в който изброява всички правни учредения, изискващи тази документи, с цел да приключи, че " след осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на " Балкан заем " АД ".

Съмненията към кандидатурата на Станимир Михайлов се усилват и поради офанзивите против него от страна на Има Такъв Народ за това, че той е работил в банка " Токуда ", до момента в който тя е била благосъстоятелност на някогашния помощник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност Румен Сербезов.

По време на чуването Михайлов дава отговор, че в никакъв случай не е имал нещо общо с Държавна сигурност и че макар че е номиниран от ПП-ДБ, " не е политически привързан и ще работи с представителите на всички парламентарни партии ".

До кандидатурата му се стигна след една провалена процедура, при която ГЕРБ бяха издигнали близката до Костадин Ангелов кандидатка Иванка Динева, която отдръпнаха в последния миг поради несъгласието на ПП-ДБ.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР