Председателят на чешкия Сенат Ярослав Кубера почина тази сутрин на

...
Председателят на чешкия Сенат Ярослав Кубера почина тази сутрин на
Коментари Харесай

Почина председателят на чешкия сенат

Председателят на чешкия Сенат Ярослав Кубера умря тази заран на 72-годишна възраст, заяви пред публицисти говорителката на Сената Суе Нгуен, представена от ТАСС.

"Ярослав Кубера умря в град Теплице ", съобщи говорителката и посочи, че причина за гибелта са здравословни проблеми.

Почина световноизвестният математик акад. Благовест Сендов

Кубера държа тирада на конгрес на партията си през уикенда и няма информация да е страдал от съществено заболяване, отбелязва Ройтерс.

Ярослав Кубера заемаше поста на ръководител на чешкия Сенат от ноември 2018 година Той е определен в горната камера на Народното събрание от листата на Гражданската демократическа партия. По-рано Кубера дълго време е заемал поста кмет на Теплице, като стана прочут с острия си език и трезвия си взор към политиката, с което си завоюва утвърждението на мнозина, само че и презрението на политическите му съперници, отбелязва Ройтерс.

Заклетият пушач Кубера в никакъв случай не се е тормозил да показва противоречиви мнения и постоянно е защитавал обичайна десница и политиките на дерегулация.

Председателят на Сената е вторият по значителност държавен пост в Чехия след президента. Сенаторите следва да изберат скоро нов ръководител. Дотогава отговорностите му ще бъдат изпълнявани от първия заместник-председател Иржи Ружечки, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Почина проф. доктор Тодор Вълчев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР