Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова бе избрана за

...
Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова бе избрана за
Коментари Харесай

Въпреки че е в оставка, Нинова ще оглави парламентарната група на БСП

Председателят на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова бе определена за началник на парламентарната група на социалистите в 47-ото Народно заседание.

Решението е взето от определените за депутати от партията, както и от политическия съвет на коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

Те са одобрили още Нинова да е отпред на екипа за договаряния за сформиране на държавно управление. Срещу концепцията ръководителят на партията в оставка да е част от договарянията с първата политическа мощ " Продължаваме промяната " по-рано тази седмица се оповестиха представители на така наречен " вътрешна съпротива " в партията.

Решението Нинова да е началник на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание и да е отпред на преговорния екип на социалистите идва ден преди съвещанието на Националния съвет на партията, което се чака да се организира " на автограф " – т.е. неприсъствено.

На него би трябвало да се дефинира преговорната рамка, да даде мандат за договаряния, да избере преговорният екип и да насрочи дата за конгрес на партията през януари. Критиците на ръководителя в оставка желаят тя освен да не взе участие в договарянията, само че и да не се чака до януари, с цел да бъде определен и.н. ръководител на партията.

Очаква на пленума по-скоро да се върви по сюжета, начертан от Нинова. След преизбирането ѝ за ръководител на Българска социалистическа партия предходната година с 80% от гласовете на членовете, конгрес избра и нов Национален съвет. Тогава доста от критиците на Нинова останаха отвън необятното управление на партията и по този начин тя съумя да вземе превес в пленума. Оттогава обаче мина повече от една година, а поддръжката за партията през последните месеци се срина от 480 146 гласа през април до 267 817 през ноември. Въпреки това евентуално настояванията на Нинова за конгрес през януари и преговорен екип с нейно присъединяване ще бъдат признати, въпреки и не с безапелационна поддръжка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР