Председателят на БСП - София Иван Таков поиска от социалистите

...
Председателят на БСП - София Иван Таков поиска от социалистите
Коментари Харесай

БСП-София брани паметника на съветския окупатор, стартира подписка за запазването му

Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков изиска от социалистите в столицата да бъдат дейни в идната акция и да опишат на хората за лявата концепция. Това стана по време на общоградска среща на актива на Българска социалистическа партия с претендентите за народни представители от трите листи, осведомиха от пресцентъра на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София.

Над 500 членове от всичките 24 организации на социалистите в София се събраха в Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), на която имаха опция да изкажат мнение или да зададат въпрос. Иван Таков показа екипа, с който той и членовете на предизборния щаб ще работят в София по време на акцията. Това са 24-те районни ръководители, които ще бъдат на терен, дружно с претендентите за народни представители, предава.

Един от апелите на водача на Българска социалистическа партия - София бе всички социалисти интензивно да се включат в събирането на подписи за запазването на Паметника на Съветската войска на мястото му в Княжеската градина. Всеки от присъстващите в залата получи форма за подписка, с цел да може да събира поддръжка от съкварталците си.

" Фашизмът може да се върне под най-невинно прикритие ", предизвести Иван Таков, цитирайки думите на Умберто Еко. - " Наше обвързване е да го разкрием и да посочим с пръст всяко негово проявяване - всеки ден, във всяка част на света. С тази подписка слагаме началото на акцията за опазване на нашата история. Нека не забравяме, че антифашизмът е съществена част от историята на партията ни. Той е фундаментът, върху който тя стои към този момент над 130 години ", обърна се пропагандни клишета шефът на столичната организация на социалистите.

Припомняме, че  публикува нови документи, които сочат, че паметникът на руския окупатор в Княжевската градинка в София и строшената плоча с исторически неакуратен надпис са противозаконни. Става дума за писмо до Т. Живков от членове на Централен комитет на Българска комунистическа партия и извлечение от протокол № 315А на Централен комитет на Българска комунистическа партия от 24.08.1954 година, от които излиза наяве че:

1) решението за слагане на исторически погрешния надпис на монумента е взето от незаконната Българска комунистическа партия, а не от подобаващ държавен орган – Министерски съвет, МК или различен, който да е бил оправомощен да приказва от името на народа;
2) за самия паметник също липсва надлежна документи за смяна на плана – увеличение на първичната височина от към 18м. по план на сегашните над 37 м., което е съображение за унищожаване на противозаконен строеж;
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР