Председателят на БСП Корнелия Нинова настоява политическите лидери да направят

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова настоява политическите лидери да направят
Коментари Харесай

Нинова настоя: Партийните лидери да се оттеглят, за да има кабинет

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упорства политическите водачи да създадат крачка обратно, с цел да бъде открита формула за сформиране на постоянно държавно управление.

" Според мен в такава напрегната обстановка, виждате и тежкия опит, който към този момент го има, когато водачи и забележимите политически лица излязат напред, не се получават нещата, почва една ревнивост, видяхте го сред първия и втория, считам, че би трябвало ние да се отдръпнем, имам поради водачите и ярките политически лица и да се търсят консенсусни хора, които си схващат от работата и се ангажират да изпълнят тези 5-6 неща, за които партиите се разберем. "

Според нея ГЕРБ са сбъркали, излъчвайки министър председател, който предлага свои цели и търси поддръжка за държавно управление на малцинството.

Правилният метод е първо да се организира лидерска среща, на която да се уточнят цели, по-късно да се уточнят съответни периоди за осъществяването им и чак тогава да се търсят имена на министри, които да свършат работата.

Нинова подлага на критика и метода на Мария Габриел:

" Моето държавно управление, моят правосъден министър ще направи по този начин, в случай че са си го определили кой и той към този момент знае какви задания ще извършва, да го споделят. Нито един Министерски съвет, нито на министър не е на премиера. Министерският съвет е групово изпитание, той се поддържа от някакво болшинство в Народното събрание, тъй че този егоцентризъм идва малко повече и то прекомерно рано, тя към момента не е определена за министър-председател. "

Нинова беше безапелационна, че Българска социалистическа партия не е правила сделки за министри в този кабинет и назова медийните изявления " спекулации и операции ".

Тя обърна внимание на знаковите отсъствия в тъкмо този миг.

" И тъкмо в основния миг, когато ГЕРБ и Съюз на демократичните сили направиха на Кирил Петков и на Асен Василев предложение, което мисля, че не могат да откажат, тъй като изцяло дава отговор на тяхната стратегия и условия, Кирил и Асен отидоха на семинар в Прага. А точно когато би трябвало да се връчва първия мандат и виждате какъв брой е с напрежение в страната, президентът отпътува четири дни за ЮАР. Борисов се скри и пусна Габриел напред, след опита за нападение на Гешев той някъде изчезна. Нещо не останаха държавни мъже в Републиката, и то в най-сложния миг, доста комфортно и погрешно за страната. "

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР