Председателят на БСП и вицепрезидент на Социалистическия интернационал Корнелия Нинова

...
Председателят на БСП и вицепрезидент на Социалистическия интернационал Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Пазарът без надзор се изражда в състезание между хищници според Нинова

Председателят на Българска социалистическа партия и вицепрезидент на Социалистическия интернационал Корнелия Нинова взе присъединяване в съвещанието на Съвета на международната организация, което се организира в Барселона. На форума Нинова показа визията на българските социалисти за развиването на Европа.

" Искаме опазване и развиване на обединена Европа, която да съществува поради своите жители, тяхното благоденствие и сигурност, а не поради политическите си елити. В тази връзка би трябвало да дадем безапелационен отговор на въпроса - стопанската система ли съществува, с цел да обслужва жителите или те съществуват, с цел да обслужват стопанската система. За нас прогресивният отговор е явен - приоритет са жителите. Ние тук би трябвало да дадем вероятност на народите си " , съобщи вицепрезидентът на СИ.

По думите й това е и повода от ляво да се опълчват на тезата на десните, на неолибералните позиции , че намесата на Съюза в обществената политика би трябвало да бъде стеснен. " Левицата пазиме тезата, че Европейски Съюз може да бъде ефикасен единствено, в случай че има обществен дневен ред , учреден на взаимност и ориентиран към превъзмогване на неравенствата и гарантиране на равните права на всички европейци ", сподели още тя.

Корнелия Нинова съобщи, че след три десетилетия дерегулация на пазара сме се научили на следното - пазарът, оставен без контрол от страна на обществото, може да се изроди в съревнование сред хищници , в което жертва е почтеният, работещ човек.

" Именно той губи работа, вероятност и смисъл. Той се оказва редуциран до просто оръдие на труда, което във всеки миг може да се окаже ненужно. Научили сме се и на още нещо - в тази яростна игра най-силни се оказват финансовите играчи, които присвояват ресурса от действителната стопанска система за сметка на работните места, сигурността и вероятността на жителите ", сподели още Нинова.

" Ще се борим за възобновяване на обществената Европа със следните правила - обществени права, основаване на обективен пазар на труда, недопускане на дискриминация и неравноправие на половете, незабавни ограничения за справяне с бедността ", изясни в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР