Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Асена Сербезова даде

...
Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Асена Сербезова даде
Коментари Харесай

Шефката на фармацевтичния съюз: Защо не обвиниха и ЕК, че всява паника

Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Асена Сербезова даде пояснения пред Софийския областен съд (СРС) по делото, които прокуратурата ѝ образува заради нейни изявленията по БНР и Българска национална телевизия по време на изключителното състояние м.г. Прокуратурата подведе Сербезова под отговорност за всяване на суматоха с прогнози, направени пред публичните медии във връзка с пандемията и дефицита на медикаменти. 

" Доколкото ми е известно българската прокуратура не е обвинила за същата информация нито ръководителя на Европейска комисия, нито еврокомисаря по здравни въпроси, нито БиБиСи, които оповестяват същото месец преди моите изявленията, нито организацията за медикаменти за Европа, СЗО, както и десетки депутати от Екологичен потенциал, шефове на лечебни заведения в България и прочие ", изясни пред съда Сербезова.

Тя уточни, че задачата ѝ е била да информира обществото за международните трендове в снабдяването с медикаменти, с цел да може да се реагира съответно. Според нея това е било нейно обвързване като като ръководител на фармацевтичния съюз.

" Изреченията, които български прокурор дефинира като подправена паника са извадени от подтекста и не смятам, както аз, по този начин и десетки интернационалните институции и органи, че са подправена информация или че всяват паника. Защо и по какъв начин прокуратурата видя в едно експертно мнение, основано на данни от обществени налични отчети, закононарушение, и до ден сегашен за мен си остава мистерия ", добави тя в обяснянията си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР