Председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков свика председателски съвет,

...
Председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков свика председателски съвет,
Коментари Харесай

Росен Желязков свика председателски съвет в опит да стартира работата на парламента

Председателят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков свика председателски съвет, откакто парламентът вече близо три часа не може да стартира работа, съобщи репортер на " Фокус ". 

Депутати от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " застанаха на парламентарната естрада и отхвърлиха да я изоставен. Мотивът за техните действия е, че решението за включване на нови 10 точки в дневния ред е нарушаване на правилника за организацията и активността на Народното събрание. 

Заседанието обаче продължава като на мястото на Желязков води Никола Минчев. 

Депутатите към момента са на първата точка от дневния ред, която е обвързвана с разглеждане на второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт. 

По-рано Кристиан Вигенин направи предложение да има председателски съвет, с цел да бъде решено кои от препоръчаните точки да бъдат прегледани в границите на днешното съвещание и депутатите да стартират своята активност. 

В момента част от народните представители на Българска социалистическа партия не престават да упорстват за това съвещанието да не продължава, до момента в който не завърши председателския съвет. 

Костадин Костадинов сподели, че най-хубавото решение в тази обстановка е да се даде отмора, защото съгласно него се е натрупало напрежение в пленарната зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР