В Иран всичко отиде по дяволите и всичко трябва да

...
В Иран всичко отиде по дяволите и всичко трябва да
Коментари Харесай

Проф. Чуков: В Иран всичко отиде по дяволите! В следващите 50 дни ще бъде неспокойно

В Иран всичко отиде по дяволите и всичко би трябвало да бъде пренаредено по този начин, че обособени персони и обособени институции би трябвало да намерят още веднъж своите ползи. И това не постоянно става бързо, и не постоянно става безкръвно. В идващите 50 дни по време на които би трябвало да бъдат проведени и респективно най-после извършени изборите за нов президент на Ислямска република Иран ще бъдат неспокойни. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " арабистът проф. Владимир Чуков.

" Ще забележим кои ще бъдат претендентите за наследници на Ибраим Раиси, като в действителност към този момент започнаха наддаванията, съгласно мен, даже още в деня, в който самият Али Хаменей подписа указа, по силата на който той назначи Мохамед Мохмир за краткотраен президент ", обърна внимание проф. Чуков.

По думите му в Иран към този момент са разместени вътрешно-политическите пластове, които са на така наречен второ равнище.

" Първо равнище, това е Аятолах Хомейни - духовният началник, а изпод в действителност до през вчерашния ден в действителност беше неговият доста огромен евентуален правоприемник Ибраим Раиси. Нещо повече, някогашният външен министър - Амир Абдолахиан доста постоянно се сочеше като възможен  сериозен претендент за президент, което единствено по себе си подсказваше една последователност. Сега обаче, някак си нещата се струпват и акумулират по метод, по който става какофония. Раиси, знаем неговото минало, доста постоянно той е именуван “касапинът от Техеран ", човек, който в края на 80-те години, дружно с трима свои сътрудници в качеството си на прокурор е издал някъде над 30 000 смъртни присъди.

В момента, в който встъпи въпреки всичко като президент, той съумя да провежда, да стабилизира и да йерархизира тази комплицирана управническа пирамида в Ислямската република, в която се опита да балансира ползите на водещите институции - на духовния началник, на президентството, на Народното събрание, на правосъдната власт, на терикадите от Ком, на революционната армия, на армията. Всички те имаха свое място и те действаха по един избран обичай, по избрана логичност, наложена, заложена от правилата на Ислямската република ", обърна внимание проф. Владимир Чуков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР