Председателя на общество Бяло братство - Христо Вътев, разказа, че

...
Председателя на общество Бяло братство - Христо Вътев, разказа, че
Коментари Харесай

Къщата на Петър Дънов в София се руши

Председателя на общество " Бяло приятелство " - Христо Вътев, описа, че Петър Дънов е живял в тази къща от 1905 до 1926 година При него идвали са доста хора, които са били заболели, той ги е съветвал какво да вършат и те малко по малко разбрали, че е по-различен от тях, сподели той. В тази къща са изнесени първите неделни беседи от " Сила и живот ", извънредно значими беседи, означи още той. Учителят първо е водил беседите си в стаята, само че като станали доста хората, отварял прозореца и искащи се струпвали в двора на къщата, добави Вътев.

Зам.-председателят на " Бяло приятелство " Емил Тенев акцентира, че организацията има желанието да реставрира дома, в който Учителят е провел толкоз доста беседи. Те желаят страната да им даде тази къща за прилагане, а " Бяло приятелство " възнамерява да я трансформира в културен център.

" Ние не търсим финансиране, ще си го осигурим с дарения. И скаме страната да ни даде опцията да го създадем ", сподели той. Нашето голямо предпочитание е да намерим схващане в държавните институции и в случай че е допустимо, да се съкратят всички процедурни усложнения за това, изясни още Тенев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР