Председателството ще бъде обърнато към политическия слугинаж към ЕС. Това

...
Председателството ще бъде обърнато към политическия слугинаж към ЕС. Това
Коментари Харесай

Стойнев: Председателството ще бъде обърнато към политическия слугинаж към ЕС


Председателството ще бъде обърнато към политическия слугинаж към Европейски Съюз. Това съобщи в декларация от името на ПГ Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вие се уплашихте, по този начин ще бъде и през цялото председателство, което ни следва. То ще бъде обърнато към политическия слугинаж към Европейски Съюз. Вие не можете и в най-елементарното нещо да застанете един до друг, когато става дума за европейска и българска национална идея, обърна се Стойнев към ръководещите.

„ Доказахте за следващ път, че не можете да отстоявате народен приоритет, по този начин както Българска социалистическа партия го е отстоявала. Разликата сред нас и вас е, че няма какво да ни уплаши, няма външна мощ, която да промени нашето отношение към жителите и националните цели. Единственото, което ви държи на власт е да усвоявате ресурса, било то от европейски фондове или обществени финансови средства. Вчера раздадохте 600 млн. лева на мрачно, а най-вероятно ще отхвърлите президентското несъгласие за здравето на жителите. Ето това е разликата сред нас и вас “, сподели Драгомир Стойнев.

Според него силата на Българска социалистическа партия е точно в нейната поредност, когато е трябвало да се пази народен интерес, до момента в който ГЕРБ правели тъкмо противоположното.

„ Вчера предложихме на българския парламент да излезем с обща декларация. Декларацията можеше да бъде мощен знак за нуждата от обединяване и единодушие за това, че България е изцяло подготвена да заеме мястото си като равнопоставен член на Шенген. За страдание тази декларация трябваше да сплоти всички политически сили, само че от ГЕРБ избягаха “, изясни депутатът от левицата.

Той акцентира, че присъединението на България към Шенген е измежду главните цели на външната ни политика, от стратегическо значение, както за България, по този начин и за Европейски Съюз.

От своя страна ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева отвърна, че Драгомир Стойнев изопачава нещата по общата декларация за влизане в Шенген. „ Аз като ръководител на Народно събрание съм я разпределила на комисията по външната политика, по вътрешна политика, с цел да може да бъде разисквана по устав, откакто вие не изчакахте да чуете какво мислят останалите ръководители на ПГ по декларацията. Г-н Стойнев беше на тази среща и е доста добре осведомен и се изопачават обстоятелствата сега от парламентарната естрада “, добави Караянчева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР