Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание

...
Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание
Коментари Харесай

Трима депутати с наказания за обиди и нарушаване на реда в Народното събрание

Председателстващият днешното съвещание на Народното събрание Йордан Цонев наказа с неодобрение депутата от " Продължаваме промяната " Бойко Рашков. Повод бяха негови реплики към Марин Маринов от ГЕРБ, които подлага на критика плана на някогашния вътрешен министър за промени в Наказателно-процесуален кодекс.

В свое изявление Маринов означи, че законопроектите на Демократична България и Министерски съвет имат противоречиви моменти и влизат в колизия с правила на Конституцията. По думиите му в случай че бъдат признати на първо четене, те би трябвало да бъдат изменени сред първо и второ четене, с цел да не бъдат антиконституционни. Маринов изрече и цялостно отрицание към законопроекта, импортиран от Бойко Рашков, и сподели, че в него вижда " блян на връщане на милиционерщина от най-мракобесните времена, които някои някогашни комунистически следователи очевидно не желаят да не помнят ".

Последваха словесни нападки от място сред ГЕРБ и Бойко Рашков, след което Рашков излезе на трибуната.

" Когато говорите за полицаи, имайте поради, че засягате Младен Маринов, който е приключил милиционерско учебно заведение в Пазарджик. Аз не съм приключил милиционерското учебно заведение в Пазарджик. Второ, аз доста почитам всяка една специалност, в това число почитам специалността на хората, които се занимават пожарогасене, обаче избирам да бъда комунистически следовател, в сравнение с комунистически пожарникар, тъй като доста след началото на демократичните промени членът на Българска комунистическа партия Бойко Борисов е останал член на тази партия, излязъл е от Министерство на вътрешните работи навръх правното съображение, че не желае да се политизира от обич към Българска комунистическа партия. Когато говорите за комунистически следовател, комунистически проектант, комунистически инженер, имайте поради и това ", сподели Рашков.

Така Йордан Цонев, който в петък ръководи съвещанието на Народно събрание, наложи наказване " неодобрение " на Рашков за нарушение на реда в залата.

Малко по-късно още двама народни представители получиха наказване по време диспути по измененията в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които се оферират механизми за следствие на основния прокурор.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев заяви, че наказване „ забележка “, съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание, получават Радостин Василев от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) и Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

На Василев – за непочтено държание, изразяващо се в жестове, оскърбяващи законодателния орган.

Депутатът от Политическа партия излезе на парламентарната естрада и сложи две пластмасови ръце на нея.

" Тези ръце съм ги донесъл за Георг Георгиев, той има афинитет към ръцете, неговите съществени експертни умения са в това да целува ръце ", уточни Василев.

Георгиев пък бе осъден за изявление, съдържащо обидни квалификации към негов сътрудник депутат, аргументира се председателстващият съвещанието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР