Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание

...
Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание
Коментари Харесай

Рашков разтърси НС с крясъци: Браво, кой си ти бе?! Цонев го постави на място, наказа го

Председателстващият днешното съвещание на Народното събрание Йордан Цонев наказа с неодобрение Бойко Рашков. Поводът бяха негови реплики към Марин Маринов от ГЕРБ, които подлагат на критика плана на някогашния вътрешен министър за промени в Наказателно-процесуален кодекс.

Марин Маринов първо разяснява плана на правосъдното министерство за следствие на основния прокурор. Според него в плана имало правила, които влизат в несъгласие с конституцията и трябвало да се поработи сред двете четения, с цел да се избегнат противоконституционни текстове.

После той подлага на критика плана на Бойко Рашков. В него той предлага да се правят дейности по следствието без прокурор. Марин Маринов сподели, че виждал в плана милиционерщина и нямало по какъв начин да не го свърже с противозаконния арест на водача на ГЕРБ преди година.

„ Браво, кой си ти, бе, младежът не знае къде се намира “, стартира да му подвиква Бойко Рашков от място. Той първо отхвърли да му направи имитация от трибуната, само че след това се съгласи.

Накажете този юноша, предложи Рашков. Когато говорите за милиционерщина, засягате вашия сътрудник Младен Маринов, който е приключил милиционерското учебно заведение в Пазарджик. Аз не съм го приключил. Уважавам всяка една специалност, в това число и хората, които се занимават с пожарогасене, само че избирам да бъде комунистически следовател, в сравнение с комунистически пожарникар. Бойко Борисов е излязъл навръх това правно съображение от Министерство на вътрешните работи, че не желае да напусне Българска комунистическа партия, сподели Бойко Рашков.

Налагам ви наказване „ неодобрение “, разгласи Йордан Цонев.

Може ли да напишем текст, че това, което предлага Рашков, може да се ползва единствено по отношение на него, а след няколко месеца и по отношение на неговия градинар, попита Тома Биков.

На собствен ред Младен Маринов също изиска персонално пояснение. „ Направихте опит да уязвите мен, само че и българските служители на реда. Това учебно заведение беше едно от най-хубавите в България. Но тук не става въпрос за образование а за способи на работа, а тях красноречиво ги сподели Евгени Михайлов, а методът на работа ги сподели и българския съд “ сподели Маринов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР