Председателката на Съвета за електронни медии (СЕМ) София Владимирова определи

...
Председателката на Съвета за електронни медии (СЕМ) София Владимирова определи
Коментари Харесай

СЕМ определи като натиск протеста в подкрепа Светослав Костов

Председателката на Съвета за електронни медии (СЕМ) София Владимирова дефинира като напън митинга на чиновниците на БНР, който те организираха в поддръжка на своя шеф Светослав Костов пред постройката на медийния регулатор. Той е втори подред, а този път в него участваха и музиканти от оркестрите на радиото, част от които бяха пристигнали с инструментите си.

„ Това е напън! Когато пред постройката на Съвета за електронни медии се организира хепънинг, който е в поддръжка на генералния шеф на БНР, решението за чието оставане или надлежно овакантяване ще бъде обсъждано идната седмица, това е напън над регулатора “, безапелационна е Владимира. Трима от членовете на Съвет за електронни медии се срещнаха с представители на протестиращите чиновници в публичната медия и разискаха някои от техните претенции.

„ Не сме желали да оказваме никакъв напън върху вас. Съжалявам, в случай че сте го изтълкували по този начин “, отговори Дарина Григорова от съдружие „ Подкрепа БНР “. Според протестиращите решението на Съвет за електронни медии да изиска оставката на Светослав Костов е преждевременно, тъй като се прави доста преди проверяващите и правосъдните органи да се произнесли за това дали той носи виновност за замлъкването на сигнала на радиото на 13 септември. Те даже дефинираха случилото се като бойкот, чиято единствена цел е злепоставянето на радиото, както и въздържане на подхванатите от шефа промени.-->

„ Не е потвърдено кой и по какъв начин е спрял сигнала. Нито един общоприет шеф не би го спрял самичък “, безапелационни са поддръжниците на Костов. Според тях медийния регулатор не следва да се управлява само от настояването на редколегията на „ Хоризонт “, която изиска актуалният общоприет шеф да бъде отхвърлен от поста, тъй като то не отразява мнението на всички работещи в радиото.

„ Дали ще го махне или няма да го махне, ще е решение на Съвет за електронни медии. Всеки един от съветниците ще реши по какъв начин да гласоподава “, акцентира София Владимирова по време на диалога и попита: „ Ако има разделяне измежду работещите в БНР, тогава кой би следвало да поеме отговорността за това? “. Протестиращите изнесоха и някои обстоятелства в отбрана на Костов. Според тях прекъсването на сигнала не е казус в историята на радиото, както се приказва в публичното пространство, тъй като такова е имало и през 2001 година. От регулаторния орган обаче нямат такава информация.

„ Иди ми, дойди ми! Днес го избирате, на следващия ден му желаете оставката “, недоволстваха и представителите на музикантите. Според Съвет за електронни медии обаче няма избързване в решението им да изискат оставката на Костов, тъй като прекъсването на сигнала е задоволително съображение за това. Окончателното решение следва да бъде взето на съвещанието на медийния регулатор през идната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР