Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

След влаковата катастрофа в Гърция: Железопътни експерти от Комисията на ЕС ще посетят Атина

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи през днешния ден, че железопътни специалисти ще посетят Атина във връзка влаковата злополука в Гърция предходната седмица, при която починаха 57 души, съобщи АНА-МПА.

„ Железопътната сигурност е от първостепенно значение “, съобщи Фон дер Лайен в Туитър след сегашен диалог с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година.

Двамата разискаха „ по-нататъшната техническа поддръжка, която Европейски Съюз може да даде на Гърция за модернизиране на гръцките железници и възстановяване на сигурността им “.

Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година ѝ благодари за „ бързия отговор “ на настояването на гръцкото държавно управление за спомагателна техническа помощ от Европейски Съюз.

„ Решени сме да активизираме всички налични запаси. Радваме се, че можем да разчитаме на помощта на нашите европейски сътрудници “, написа той в Туитър.

В Гърция железопътните служащи не престават своите митинги във връзка злополуката, подкрепени от жителите на страната. Те издигнаха транспаранти с надписи „ Убийци “, „ Не беше човешка неточност “, „ С битка ще бъдат оправдани жертвите във влаковете “, „ Не беше трагичен случай “ и други Те стачкуват против положението на железопътната мрежа в страната.

Твърдят, че стандартите за сигурност са намалели през годините и че железопътната система се нуждае от рационализация и обществени вложения.

Началникът на гарата в град Лариса беше задържан. Адвокатът на мъжа съобщи през днешния ден, че клиентът му е бил разпитван повече от седем часа от следователите през вчерашния ден. Началникът на гарата е признал, че е настроил погрешно стрелката, което е довело до челния конфликт на пътническия трен с товарния трен покрай Лариса предишния вторник вечерта, заяви юристът му пред гръцката национална телевизия ERT. Ако бъде приет за отговорен по обвиняванията в непредумишлено ликвидиране, е допустимо да получи присъда от 10 години затвор до пожизнен затвор. 

Това е най-тежкият железопътен случай в историята на Гърция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР