Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че
Коментари Харесай

Брюксел отсече: никакви пари за бодлива тел и стени по границите

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Брюксел няма да заплаща за построяването на бариери по границите на Общността, с цел да не се позволяват мигрантите, макар настояванията на редица страни членки , осведоми " Франс прес ".

Фон дер Лайен посочи, че е споделила на държавните и държавните ръководители на срещата в Брюксел, че имало дългогодишна позиция, " че няма да има финансиране за бодлива тел и стени ".
 Полша удвои броя на бойците на границата с Беларус
Полша удвои броя на бойците на границата с Беларус

Засилени ограничения за сигурност в изискванията на скок на миграцията

Припомняме, че Полша се готви да строи стена по границата си с Беларус на стойност стотици милиони евро поради напора от мигранти, съзнателно изпращани от режима на Александър Лукашенко, който с това се пробва да отмъщава на Европейски Съюз поради наложените му наказания. Европейски Съюз дефинира дейностите на Лукашенко като " хибридна офанзива ".

Латвия построи през лятото телена ограда по границата си с Беларус, дълга стотици километри.

И двете страни оповестиха изключително състояние по границите си с Беларус и изпратиха хиляди бойци да ги охраняват.
 Полша одобри закон за неотложно експулсиране на незаконни мигранти
Полша одобри закон за неотложно експулсиране на незаконни мигранти

Граничарите ще имат право да отхвърлят молби за интернационално леговище без разглеждането им

Междувременно Организация на обединените нации настоя за незабавни дейности за избавяне на животи и отбягване на страданията на границата сред Европейски Съюз и Беларус след гибелта на няколко мигранти.

ВКБООН, Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, посочи, че още един смъртен случай тази седмица означавал, че към този момент има осем смъртни случая по границата сред Беларус и прилежащите ѝ страни от Европейски Съюз Латвия, Литва и Полша .

ВКБООН посочи, че няколко групи търсещи леговище и мигранти са били блокирани в продължение на седмици във все по-тежки условия, които ще се влошат с наближаването на зимата.
 Латвия удължава изключителното състояние по границата с Беларус
Латвия удължава изключителното състояние по границата с Беларус

Заради засиления напор на мигранти

" Неприемливо е, че хора починаха, а животът на другите нестабилно виси на косъм ", акцентира Паскал Моро, шеф на ВКБООН за Европа, като добави: " Те са държани заложници на политическа невъзможност, която би трябвало да бъде позволена в този момент. "

През последните месеци хиляди мигранти - най-вече от Близкия изток - минаха или се пробваха да преминат от Беларус в източни страни от Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР