Председателката демократ на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси

...
Председателката демократ на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Долната камара на Конгреса на САЩ ще гласува по основанията за импийчмънт на Тръмп

Председателката демократ на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси заяви, че долната камара на Конгреса ще гласоподава през днешния ден в пленарна зала по основанията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предадоха ДПА и ТАСС.

Пелоси прикани всички конгресмени демократи да участват на това съвещание.

" За жал обстоятелствата ясно демонстрират, че президентът е злоупотребил със служебното си състояние за своя персонална и политическа полза и че е попречил работата на Конгреса с настояването си да не му се търси сметка и да е над Конституцията и над американския народ. В Америка никой не е над закона ", се споделя в изказване на Пелоси.

Днес " Камарата на представителите ще реализира едно от най-сериозните пълномощия, които му дава Конституцията на Съединени американски щати и ще гласоподава за приемане на две учредения за импийчмънт на президента на Съединени американски щати ", добави тя.

По-рано самият Тръмп дефинира гласуването като опти за прелом.

Вие омаловажихте значимостта на една доста грозна дума - импийчмънт ", написа Тръмп в писмо от 6 страници до Нанси Пелоси.

" Вие гледате на демокрацията като на ваш зложелател! Вие сте тези, които носят болежка и страдалчество на нашата Република за личната си егоистична персонална, политическа и партийна полза ", декларира Тръмп.

" Дори с упрекнатите в процесите на Салемските вещици са се отнесли по-справедливо ", счита Тръмп, имайки поради всеобщата нервност през 17-и век, при която над 20 дами са били убити по съмнение, че са вещици.

На Тръмп са отправени две обвинявания на равнище комисия: корист със служебно състояние и възпрепятстване работата на Конгреса.

Първото обвиняване е изцяло лишено от стойност и е артикул на въображението ви, декларира Тръмп, който е упрекнат, че е замразил обещана на Украйна военна помощ, с цел да накара украинския президент да разгласи, че ще проверява Джо Байдън, един от евентуалните противници на Тръмп на президентските избори през 2020 година

Тръмп още веднъж повтаря по този мотив, че телефонният му диалог с украинския президент Володимир Зеленски, поради който стартира процедурата за импийчмънт, е бил изцяло почтен и че той не е упражнил никакъв напън върху Зеленски.

Второто обвиняване пък съгласно Тръмп е неуместно и рисково.

" Вие сте неспособна да приемете решението на гласоподавателите от 2016 година ", споделя Тръмп на Пелоси, имайки поради успеха си на последните президентски избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР