Председателите на областната и общинската организации на Съюза на офицерите

...
Председателите на областната и общинската организации на Съюза на офицерите
Коментари Харесай

Представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса връчиха плакет на областния управител на Сливен

Председателите на регионалната и общинската организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса в Сливен организираха среща с управлението на Областна администрация. Поводът бе връчването на плакет и благодарствено писмо от страна на офицерските сдружения на регионалния шеф Минчо Афузов във връзка тържественото отбелязването на 110-та годишнина на Трета войска.

В срещата взеха присъединяване регионалният шеф, неговият заместител Антоний Андонов, ръководителите на регионалния и общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса Божидар Борденяшки и Митко Манев и заместник-областният ръководител на съюза Ангел Васков. Гостите подчертаха своята признателност за проявените от Областна администрация съпричастност и поддръжка при отбелязването на 110-та годишнина на Трета войска и връчиха на господин Афузов специфичен плакет, направен във връзка бележитата годишнина. От своя страна регионалният шеф посочи, че цялото общество дължи благодарност на офицерството за професионализма, дългогодишния труд и възпитанието на генерации български мъже. " Българската войска е призвана освен да пази територията на страната и нацията ни, а и да възпитава обществото. Но армията ни има потребност от друго равнище на боеспособност ", уточни още Минчо Афузов.

По време на срещата стана ясно, че патриотичните офицерски организации оферират в новия се квартал " Стоян Заимов " - юг три от главните улици да бъдат наименувани " Трета българска войска ", " Шести артилерийски полк " и " 11-ти пехотен Сливенски полк ". Заедно с това регионалният и общинският съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса ще не престават да работят взаимно по концепцията за основаване в Сливен на Музей на бойната популярност като клон на Регионалния исторически музей. Друга предпочитана задача на регионалното и общинското управление на съюза е оповестяването на 17 септември (бившият празник на Трета армия) за Ден на Сливенския гарнизон и включването му в културния календар на Община Сливен и Министерството на защитата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР