Предприятието на Intel във Вроцлав ще отговаря на най-новите екологични

...
Предприятието на Intel във Вроцлав ще отговаря на най-новите екологични
Коментари Харесай

Intel ще строи завод в Полша на стойност 4,6 млрд. долара


Предприятието на Intel във Вроцлав ще дава отговор на най-новите екологични условия
(снимка: Intel)

Процесорният колос Intel възнамерява да построи в Полша оборудване за тестване и пакетиране на чипове на стойност 4,6 милиарда $, стана ясно от срещата на шефа на компанията Патрик Гелсингер и полския министър председател Матеуш Моравецки.

Следващото посещаване в Европа на основния изпълнителен шеф на Intel се свързваше с вероятното подписване на съглашение с немските управляващи за разпределяне на спомагателни дотации за създаване на цех за произвеждане на чипове в Магдебург. Но компанията изпревари тези събития, като разгласи желанието си да построи дружество в западна Полша за тестване и пакетиране на чипове.

Бюджетът на плана, съгласно публично прессъобщение, ще доближи 4,6 милиарда $, а предприятието във Вроцлав ще стартира работа до 2027 година Строителството ще се прави с очакване за по-нататъшно разширение на потенциала за произвеждане.

Според изчисленията на Intel, полският цех ще може да наеме до 2000 локални служащи и да добави индустриалния цикъл на заводите за обработка на силициеви пластини на компанията в Ирландия, Израел и Германия.
още по темата
Обработените в Магдебург силициеви пластини с процесори и чипсети по-късно ще бъдат изпращани в Полша за тестване и пакетиране в кутия. Подобни предприятия на Intel към този момент работят в Китай, Виетнам, Коста Рика и Малайзия.

Пускането на европейско дружество за такива интервенции ще разреши на Intel да достави на локалните клиенти съществени артикули с минимално време за доставка.

Полската фабрика ще приема чипове за тестване и пакетиране освен за личните потребности на компанията, само че и за външни клиенти, така наречен “трети страни ”, в това число силициеви пластини, които Intel не е обработвал.

Компанията участва от към 30 години в Полша, където има огромен проучвателен център – към 4000 експерти в Гданск се занимават с разработка на програмен продукт. Intel дава обещание да построи завода във Вроцлав в сходство с най-новите екологични условия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР