Предприятие за добив и преработка на птиче месо в Монтана

...
Предприятие за добив и преработка на птиче месо в Монтана
Коментари Харесай

Птицекомбинат в Монтана пред фалит заради неизплатени заплати

Предприятие за рандеман и преправка на птиче месо в Монтана може да бъде оповестено в неплатежоспособност поради неизплатени заплати на служащи. Документите за случая към този момент са предадени в основната ревизия по труда.
Проверките във компании в Северозапада, които от години дължат хонорари на чиновниците си, посочили, че към този момент единствено едно сдружение - за птиче месо, е нарушило закона, съгласно който при над двумесечно закъснение на заплатите на повече от 1/3 от личния състав може да бъде поискано оповестяването от съда на компанията в неплатежоспособност. Според инспекторите в Монтана птицекомбинатът край регионалния град от години не заплаща регулярно на чиновниците си, които от 200 души през 2016 година, към този момент са единствено 60. Но и те не получават постоянно пари и имат да вземат още над 60 000 лв..
"Изпратили сме документите в основна ревизия по труда, там ще решат дали да изискат от окръжния съд в Монтана оповестяването е неплатежоспособност на сдружението ", сподели шефът на трудовата ревизия в Монтана Димитър Петров.
В черния лист на предприятията в региона, които бавят с месеци заплатите на служащите си, са шест компании. За останалите пет към този момент няма учредения за искане на неплатежоспособност, считат специалистите. Проверките и глобите на работодателите - длъжници на служащите си, обаче не престават. След подхванатите ограничения задълженията на шестте компании към чиновниците им от 840 000 лв. при започване на годината до в този момент са понижени с 240 000 лв., споделиха инспекторите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР