Предприети са всички необходими законови стъпки за освобождаване на настоящия

...
Предприети са всички необходими законови стъпки за освобождаване на настоящия
Коментари Харесай

Случаят „Даная“: Предприети са всички стъпки за освобождаване на директора на “Пирогов

Предприети са всички нужни законови стъпки за освобождение на сегашния шеф на " Пирогов доктор Валентин Димитров. Това съобщи проф. Илко Гетов - заместник-министър на опазването на здравето.
Прочетете още
Коментарът идва след извършена среща сред зам.-министъра, заместник-министри доцент Михаил Околийски и доцент доктор Петко Стефановски, и госпожа Ани Стоянова, госпожа Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването.

Предстои в идващите дни да бъде показан отчетът от повторната инспекция на Изпълнителна организация " Медицински контрол " и констатациите в него, касаещи случая " Даная ".

Междувременно още през вчерашния ден от Министерството на опазването на здравето е разпоредена нова инспекция. Тя следва да бъде осъществена неотложно от комисия, в състава на която да бъдат включени по двама представители от ИАМН, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителна организация по медикаментите и чиновници от Звено " Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването.

При нужда в хода на инспекцията е планувана и опция за привличане на спомагателни специалисти.

Проф. Гетов пое ангажимент на утрешното съвещание на Министерския съвет да запознае държавното управление с всички тези обстоятелства, условия и развиване на проблема.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР