Предприети са всички необходими мерки за контрола на общоопасните средства.

...
Предприети са всички необходими мерки за контрола на общоопасните средства.
Коментари Харесай

МВР с превантивна кампания срещу инцидентите с пиротехника

Предприети са всички нужни ограничения за контрола на общоопасните средства. Проверките се правят в цялата страна по предписание на шефа на ГДНП, а задачата е гарантиране на спокойствието на жителите и попречване на произшествия с пиротехника по време на идните празници. Инспектор Иван Игнатов от бранш „ Контрол над общоопасните средства " в ГДНП заяви, че контролът се реализира от средата на декември. Засилен е контролът на борсите и комерсиалните обекти, с цел да не се допусне противозаконна продажба. Следи се и за непозволена приложимост на пиротехнически произведения.
Инспектор Игнатов подсети, че законът не разрешава използването на пиротехника в транспортни средства, учебни заведения, детски градини, обществени заведения, лечебни заведения, храмове, манастири и затворени пространства, с изключение на тези от категория F1. Той подсети, че на деца под 12 години е неразрешена продажбата и използването на произведения от категория F1 (ниска степен на заплаха и невисок шум). Категория F2 (средна степен на заплаха и невисок шум) е неразрешени за продажба на деца под 16 години, изделията от категория F3 (средна степен на заплаха, предопределени за боравене на открито) са неразрешени за ненавършилите 18-годишна възраст, а тези от категория F4 са предопределени за продажба единствено на хора, имащи позволение за професионално боравене с пиротехника.
Игнатов добави, че по време на миналогодишните празници от полицейските чиновници са осъществени над 4000 инспекции. Установени са били 40 нарушавания. За 39 от тях са формирани актове, а за 1 е формирано досъдебно произвеждане. Благодарение на напъните на униформените не е позволен случай със смъртен случай, само че е имало 8 случая с ранени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР