Предприемаме конкретни процедурни стъпки, които да доведат до дисциплинарното отстраняване

...
Предприемаме конкретни процедурни стъпки, които да доведат до дисциплинарното отстраняване
Коментари Харесай

Христо Иванов обяви, че почва процедурни стъпки за освобождаване на Иван Гешев

Предприемаме съответни процедурни стъпки, които да доведат до дисциплинарното премахване на Иван Гешев от поста на основен прокурор на България. Това съобщи в живо лъчение пред Министерския съвет водачът на „ Да, България “, съпредседател на „ Демократична България “ и някогашен правосъден министър Христо Иванов.
По думите му, процедурата може да е сполучлива, в случай че в държавното управление има хора, които се интересуват от върховенството на закона. Той добави, че такива няма, само че все пак е задължен дружно със съпартийците си да направи нужното за задвижване на процедурата.
Иванов уточни три метода, по които Гешев може да си тръгне от поста на обвинител номер едно. Първият е оставка, вторият – дисциплинарно, в границите на произвеждане по самодейност или на членове на Висшия правосъден съвет (ВСС), или на правосъдния министър. Третият метод е смяна в Конституция. „ Ще работим и за трите “, акцентира Иванов, който посочи, че в този момент приказва за процедурата пред Висш съдебен съвет.
Борисов да подреди на Данаил Кирилов да инициира произвеждане против Иван Гешев, прикани Иванов, който посочи, че сигналът е от 14 страници и там са разказани нарушаванията на Гешев, водещи до уронване на престижа на правосъдната власт съгласно " Да, България ". Иванов акцентира и, че " Да, България " и " Демократична България " желаят дълбока промяна на прокуратурата, с цел да няма нови назначения като това на Иван Гешев.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР