Предприели сме необходимите действия за гарантиране сигурността и спокойствието на

...
Предприели сме необходимите действия за гарантиране сигурността и спокойствието на
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Засилваме полицейското присъствие в центъра на София

Предприели сме нужните дейности за гарантиране сигурността и спокойствието на жителите. Засилваме полицейското наличие в централната градска част на София и други региони, в които има сборища на лица с друг генезис. Това сподели министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща със столичния кмет Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията. По думите на Стоянов това се постанова поради двата случая със сбивания в центъра на града, станали през миналите няколко дни.
Калин Стоянов добави, че се ускорява и полицейското наличие към центровете за настаняване на Държавната организация за бежанците, които се охраняват от частна компания.
Министърът означи инициираната от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи законодателна смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията, която ще даде опция да се назначат нужните 1264 нови чиновници в " Гранична полиция " и към 260 служители на реда, които ще поемат защитата на петте центъра за настаняване. Той добави, че от Министерство на вътрешните работи са установени много пропуски в центровете в последните месеци и са издадени рекомендации.
Калин Стоянов уточни още, че през миналата година няма нарастване на случаите на произшествия с мигранти у нас.
Кметът на София Васил Терзиев уточни, че ще се синхронизират дейностите на Общината и Министерство на вътрешните работи. „ Не е въпрос единствено на мигранти. От много време има огромни скупчвания на групи, български младежи и задгранични туристи, които нарушават спокойствието на другите, пречат на публичния ред “, сподели Терзиев. Той добави, че е решено да се засилят патрулите в столицата и да се ревизират въпросните огромни групи.„ Целта ни е хората да усетят, че има ред в този град “, уточни кметът.
Във връзка с видеонаблюдението в столицата Терзиев разяснява, че в София има към 3800 камери, които са интегрирани към системата на Министерство на вътрешните работи. Броят им ще се усилва, добави той.
Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, разяснява, че браншът желае сигурност за чиновниците и туристите. „ Разбрахме, че тази преживелица на бул. „ Витоша “ е битов случай и не би трябвало да се заиграваме с етническата карта, тъй като живеем в мир в България “, добави той. По думите му има мигранти, които може би са нападателни, има българи, които са нападателни, само че не можем да сложим всички мигранти под един знаменател, да кажем, че всички те са нападателни и да ги изгоним. Алибегов уточни, че продажбата на опиати в заведенията е намаляла доста, като по тематиката е имало срещи с Министерство на вътрешните работи.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев уточни, че с изключение на в централна градска част, ще се усили полицейското наличие и в парковете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР