Предпремиерна прожекция на втория филм на Яна Титова Диада ще

...
Предпремиерна прожекция на втория филм на Яна Титова Диада ще
Коментари Харесай

Пловдив посреща актьори от „Диада” на предпремиерна прожекция

Предпремиерна прожекция на втория филм на Яна Титова „ Диада ” ще има на 2 ноември от 20 часа в Синема Сити. Специални посетители ще бъдат актрисите в основните функции Маргарита Стойкова и Петра Църноречка, Ирмена Чичикова, която също има присъединяване в продукцията, както и самата Яна Титова, която с изключение на режисьор е и сценарист. 
Прочетете още
Те ще се срещнат персонално с публиката след кино лентата и ще раздават подписи. 

Вторият пълнометражен филм на Яна Титова „ Диада “ към този момент означи съществени триумфи – взе четири награди „ Златна роза “ и беше част от формалната конкурсна стратегия на един от водещите кинофестивали в света с категория „ А “, а точно – този във Варшава. Предстои да бъде показан и в Талин, Естония, чийто кинофорум също в измежду 15-те най-реномирани, както и в Котбус, Германия.

„ Диада “ се концентрира върху историята на Дида, 16-годишно момиче от дребен град, и с това визира голям брой деликатни тематики, близки до света и страстите на младежите. Заради „ умеенето си да основава динамични и многопластови подиуми и да поддържа темпото на кино лентата “, Яна Титова  спечели премията „ Златна роза “ за постановка преди месец.

За нелеката задача да изиграе основната героиня, чиято фантазия – да замине при майка си в Америка – е сложена на карта, Яна избира Маргарита Стойкова. 19-годишната Маги сполучливо се превъплъщава в Дида и по достоверен метод се гмурва в низа от обстановки, които прекатурват живота на момичето единствено за броени часове. Напрежението в персонален проект и в учебно заведение се натрупа, а Дида не намира нужната помощ даже от най-хубавата си другарка Ива. За „ незабравимата си дебютна роля в „ Диада “, изпълнена с сила и пристрастеност “, Маргарита Стойкова бе удостоена с премията на град Варна на фестивала „ Златна роза “.

Освен тези оценки филмът „ Диада “ завоюва още премията на рецензията, а като извънреден случай в историята на фестивала се явява и огромната премия на  „ Златна роза “ за пълнометражен филм, споделена с „ Уроците на Блага “.

В главния актьорски състав на „ Диада “ влизат и редица обичани артисти като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други. За ролята на най-хубавата другарка на Дида – Ива, е определена Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално учебно заведение в София.

Филмът е сниман в Ямбол през лятото на 2022 година Операторската работа е дело на Мартин Балкански.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР