Предполагаемият лидер на терористичната групировка “Ислямска държава Абу Хюсеин ал-Курейши

...
Предполагаемият лидер на терористичната групировка “Ислямска държава Абу Хюсеин ал-Курейши
Коментари Харесай

Ердоган съобщи, че турското разузнаване е ликвидирало лидера на Ислямска държава 


Предполагаемият водач на терористичната формация “Ислямска страна ” Абу Хюсеин ал-Курейши е бил премахнат при интервенция на турската разследваща организация Разузнавателна служба на Турция в Сирия в събота. Това разгласи в неделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Абу Хюсеин ал-Курейши застана отпред на групировката в края на ноември предходната година след гибелта на предходния ѝ водач Абу Хасан ал-Хашими ал-Курейши.

По данни на сътрудник на Агенция Франс Прес в Северна Сирия в събота сътрудници на турското разузнаване и локалната военна полиция са отделили част от град Джиндирес, намиращ се в северозападния район Африн.

Информационната организация цитира локални поданици, съгласно които интервенцията на турската работа и сирийските им сътрудници е била ориентирана към изоставена плантация, която е била употребена като ислямско учебно заведение.

В средата на април Съединените щати направиха интервенция с хеликоптер в Северна Сирия, като обявиха, че групировката " Ислямска страна " е възнамерявала набези в Европа и Близкия изток. Централното военно командване на Съединени американски щати заяви, че при интервенцията е бил погубен върховен водач на групировката.

Въпреки че е прогонена от огромна част от териториите, които в миналото е направлявала, групировката " Ислямска страна " към момента прави набези в Сирия.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР