Предполага се, че бившият македонски премиер Никола Груевски е влязъл

...
Предполага се, че бившият македонски премиер Никола Груевски е влязъл
Коментари Харесай

Груевски е влязъл нелегално в Албания на път към Черна гора, твърди Тирана

Предполага се, че някогашният македонски министър председател Никола Груевски е влезнал нелегално в Албания, когато е избягал по пътя си към Унгария, с цел да не влезе в пандиза в родината си, сподели албанската полиция в петък.
Изправен пред присъда за корист с власт, някогашният водач на балканската страна, който доминираше Македония в продължение на съвсем десетилетие до 2016 година, разгласи във Facebook във вторник, че търси политическо леговище в Унгария.
Преминаването на някогашния министър председател през балканската страна не е записано на нито един граничен пункт сред Македония и Албания, сподели представителят на албанската полиция Гентиан Мулай.
" Груевски най-вероятно е влезнал в Албания нелегално ", сподели Мулай пред Агенция Франс Прес.
Груевски е обвинен, че е прекосил границата сред двете страни пеш " с цел да избегне привличането на внимание ", сподели той.
Бившият министър председател съобщи, че е жертва на политическо гонене в Македония.
Албанската полиция заяви в четвъртък, че Груевски е напуснал страната в неделя, с цел да влезе в Черна гора с унгарска дипломатическа кола.
Унгарското държавно управление отхвърля да е пособие за бягството на Груевски.
Освен към този момент произнесената присъда против Груевски по делото „ Танк “ за закупуването на безценен длъжностен „ Мерцедес “, някогашният македонски министър председател е упрекван също по този начин за корупция, корист с власт, изборни измами и нелегално подслушване.
Днес говорителката на Еврокомисията Мая Коциянцич отхвърли да разяснява „ настоящата правосъдна процедура ", обвързвана с Груевски.
Но тя сподели пред кореспонденти, че Евросъюзът чака " всички заинтригувани страни да работят прецизно в сходство със съответните правила ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР