Предпочитанията на българите към онлайн пазаруването значително са се увеличили

...
Предпочитанията на българите към онлайн пазаруването значително са се увеличили
Коментари Харесай

Очаква се ръст с 10% на желаещите да пазаруват онлайн

Предпочитанията на българите към онлайн извършването на покупки доста са се нараснали в резултат на пандемията. Очаква се растеж с 10% на искащите да пазарят онлйн по време на тазгодишния Черен петък. 73,7% от евентуалните клиенти са изявили предпочитание да си купят артикули на промоционални цени от разстояние.

Това демонстрира проучване на „ Kantar “ за настройките и трендовете при шопинг събитието. Проучването направено по поръчка на огромна платформа за онлайн търговия измежду 1027 респонденти на възраст сред 18 и 55 година, живеещи в цялата страна, в интервала 22 октомври – 4 ноември 2020 година

Изследването демонстрира още, 96% от българите знаят какво съставлява Черния петък, а 72% от тях тази година имат намерение да се възползват от офертите с понижения.

Кои ще са най-търсените артикули по време на Черния петък?

Традиционно най-купувани са облеклата по време на разпродажбата, която се организира всяка година в последния петък на месец ноември. Тази година 37,9% са декларирали желание да си купят облекло.

От офертите за обувки желаят да се възползват 21,6% от запитаните, а от тези за дребни домашни електроуреди – 11,6%.

Други категории на фокус за тазгодишния Черен петък са смарт телефони, огромни домашен електроуреди, играчки, артикули за бебета, дом, фон, ремонт и занимание.

Кой какво купува?

Тенденциите в търсенето се дефинират както от измененията в обществените привички – хората прекарват повече време вкъщи и се грижат за комфорта, здравето и за опцията да извършват елементарно работните си отговорности отдалечено, по този начин и от характерните потребности на другите възрастови групи.

18-24-годишните ще търсят главно облекла (50%). При младите родители на възраст 25-34 години максимален растеж има категорията " Играчки " (10,8%). 35-44-годишните ще се насочат най-вече към облекла, обувки и дребни домашни електроуреди. А 45-55-годишните показват нараснал интерес към дребни домашни електроуреди, гуми, ремонт и занимание.

Дамите демонстрират желание към облекла, обувки и козметика, до момента в който при мъжете растеж на интереса се регистрира към спортни уреди и преносими компютри.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР