Предпочитаме политически пред експертен кабинет, защото това означава ясно носене

...
Предпочитаме политически пред експертен кабинет, защото това означава ясно носене
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Премиерът трябва да е от ПП, предпочитаме политически пред експертен кабинет

Предпочитаме политически пред експертен кабинет , тъй като това значи ясно носене на политическа отговорност , съобщи вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова на консултациите при президента , на които политическите обединения разискват опцията за сформиране на кабинет в границите на сегашния парламент с третия изследователски мандат.

Нинова сподели това на въпрос, насочен от президента какво е визията на Българска социалистическа партия за сформиране на бъдещо държавно управление – изключват ли политически фигури или стоят зад концепцията за специалисти.

Премиерът би трябвало да бъде излъчен от „ Продължаваме Промяната “, защото те са първата политическа мощ и в една народна власт е редно първият да излъчи премиера, сподели още Нинова. 

От Българска социалистическа партия заявиха подготвеност, че в случай че президентът реши да им връчи третия мандат за сформиране на държавно управление, ще положат старания да проведат диалози, които да подсигуряват работещ парламент и държавно управление. Нинова съобщи, че не биха преговаряли с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бихме разговаряли с сътрудниците ни от досегашната четворна коалиция, съобщи тя. За нас основата на тези диалози би трябвало да бъде програмата, която изработихме единствено преди седмици с „ Продължаваме Промяната “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Демократична България “, уточни Нинова. Този, който припознае тази стратегия, ще бъдем дружно да я осъществим, уточни тя и добави, че програмата е извънредно съответна - доста ясно написани стъпки, управнически метод и законодателство. От Българска социалистическа партия си слагат три целта - да продължат да бъдат обществената партия в държавното управление, вторият приоритет е постоянна стопанска система, третият - че битката с модела ГЕРБ и на Бойко Борисов би трябвало да продължи.

Нинова сподели още, че изцяло схващат комплицираната обстановка , в която се намира страната. Тя посочи, че това държавно управление остави България финансово постоянна, с рекорден растеж в индустриалното произвеждане от 20 %, който за първи път ни слага преди всичко в Европейския съюз. Бяхме обществения дирек на ръководството. Двадесет и два милиарда лева стигнаха до над пет млн. българи в друга степен на поддръжка, изброи Нинова триумфите на кабинета.

Президентът Румен Радев сподели, че е значимо да се чуе формулата на Българска социалистическа партия за излаз от политическата рецесия, по какъв начин виждат готовността си и с кого да влязат в разговор, с какви цели и стратегия, тъй че да се образува стабилно ръководство с успеваемост и стратегически небосвод, което освен да взема решение рецесиите, само че и да взима значими решения, които касаят обществено-икономическото решение и елиминиране на заплахата България да остане в периферията на Европа.

Държавният глава Румен Радев към този момент организира съвещания с „ Продължаваме Промяната “, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Предстои президентът да беседва още с представителите на „ ИТН ", „ Демократична България “ и „ Възраждане “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР