Предплатените суми за неизползваните услуги от пакети за четиризвезден хотел

...
Предплатените суми за неизползваните услуги от пакети за четиризвезден хотел
Коментари Харесай

Хотел във Велинград връща пари на свои клиенти и ще бъде глобен заради нарушения

Предплатените суми за неизползваните услуги от пакети за четиризвезден хотел във Велинград ще бъдат върнати и на туристите, които към момента не са ги получили. Това ще стане посредством банков превод в първия работен ден след Великденските празници, заяви ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Нова телевизия.
" Работим от предходната седмица по този случай, от момента, в който стана ясно, че там има проблем. Целта е да бъдат заличени оптимално неприятностите, които са претърпели тези хора, и на първо място – да получат назад парите си, каквото заричане хотелиерът даде ", сподели Маргаритов и добави, че във връзка с част от туристите то към този момент е спазено. За останалите две фамилии и съпътстващите ги следва да се случи след празниците.
Заради случилото се в хотела ще бъдат формирани два акта, заяви Маргаритов. Единият от тях е за неналичието на документ за СПА центъра, като глобите варират от 1000 до 5 000 лв.. За останалите установени несъответствия глобите по закон са от 1000 до 3000 лв.. Обектът може да бъде затворен от КЗП, когато няма категоризация. За такива нарушавания през мината година контролният орган е затворил над 100 обекта, заключи Маргаритов.
При предходни инспекции поради хигиената и качеството на храната в хотела са били сезирани РЗИ и Българската организация по сигурност на храните за осъществяване на инспекции предвид на техните пълномощия, добави ръководителят на КЗП.
Статистиката сочи, че едвам 5% от всички постъпващи в КЗП тъжби на годишна база касаят качеството на туристическия артикул. Маргаритов напомни различен случай, в който преди години още веднъж с намесата на Комисията хотелиер компенсира своите посетители с спомагателни почивки, тъй като не беше основал задоволително добра логистика по изхранването им и се беше наложило настанените в два хотела да употребяват ресторанта на единия от тях. При сходни на този случаи, при които не може да бъде изпълнено това, което е поето като ангажимент, търговецът е задължен да компенсира клиентите си. Ако потребителите не получат подпомагане от него, могат да се обръщат за подпомагане и към КЗП.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР