Предоставяме допълнителна помощ на Украйна. Това съобщи народният представител от

...
Предоставяме допълнителна помощ на Украйна. Това съобщи народният представител от
Коментари Харесай

Пеевски: На 15 декември промените в Конституцията ще бъдат окончателно приети

Предоставяме спомагателна помощ на Украйна. Това заяви националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски в отговор на журналистически въпрос в Народното събрание във връзка проекторешение, импортирано в от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Пеевски е един от вносителите на плана.

В помощта няма нищо доста друго от преди – муниции, неизправни ракети. Разбрах, че Българска социалистическа партия са основали някакво очакване и някакво напрежение, само че не виждам защо е то, разяснява Пеевски.

С проекторешението се предлага да предадем на Украйна остатъци от муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45мм, който е общоприет за НАТО, както и неизправни зенитни управляеми ракети, които Украйна може да ремонтира и употребява.

Попитан вижда ли поради локалните избори заплаха за разговора сред обединенията, които сега ръководят страната, Делян Пеевски разяснява: „ Не виждам никакъв проблем. Местните избори и централното ръководство нямат нищо общо. ”.

На въпроса: „ Може ли Движение за права и свободи да е балансьорът, в случай че тръгнат разногласия сред двете страни – ГЕРБ и ПП-ДБ? ”, националният представител акцентира: „ В тези връзки – не. Но за всичко значимо за страната и за нейния евроатлантически път, ние ще бъдем балансьор ”.

Помолен да изясни периодите за измененията в Конституцията, Делян Пеевски заяви, че на 6 октомври 2023 година ще бъдат признати промените на първо четене.

„ Но то не се смята тъкмо първо четене, тъй като в случай че не се съберат ¾ от гласовете на народните представители, приемането се отсрочва с два месеца. Затова действителното първо четене ще бъде на 6 декември. След това на 13 декември ще има съвещание на Комисията по конституционни въпроси, на 14 декември ще е второто четене, а на 15 декември – третото.

Убеден съм, че никой няма да си разреши да спре атлантическия път на България, безапелационен бе той.

Попитан за какво отварянето на Руската черква в София е значимо, Делян Пеевски съобщи: „ Всяка черква ни е значима. Не може да има заключени храмове. Благодаря на патриарх Неофит, въпросът беше решен ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР